Spannings verlies?

Common Electrical Questions & Answers
Algemene Vragen Over De Electrische Installatie
smoky joe
Berichten: 273
Lid geworden op: 17 sep 2007 20:45
Locatie: Nieuw Beerta
Contacteer:

Bericht door smoky joe » 21 feb 2011 19:26

Moi

Heb nog steeds als ik mijn lichten en kachel aan heb hele trage knipperlicht lampjes in dashbord.
Doe ik kachel en lichten uit gaan ze veel sneller knipperen.

Heb mijn lampen al over relais dus dat zit nu wel goed, kan het ook slechte massa zijn van knipperlichten?

Klaas
3 jaartjes rust

Afbeelding

Gerhart
Berichten: 1517
Lid geworden op: 14 mar 2001 19:56
Locatie: Sleeuwijk

Bericht door Gerhart » 22 feb 2011 12:35

Bij stationair is het normaal, maar als je gas geeft, moet het weer normaal zijn. Anders waarschijnlijk de massa of de multi-connector van de cabine.
Gerhart

smoky joe
Berichten: 273
Lid geworden op: 17 sep 2007 20:45
Locatie: Nieuw Beerta
Contacteer:

Bericht door smoky joe » 22 feb 2011 17:31

Moi Gerhart

Multi connector? Waar vind ik die?

Klaas
3 jaartjes rust

Afbeelding

Gebruikersavatar
Robbedoes
Berichten: 285
Lid geworden op: 22 jul 2008 08:05
Locatie: Zutphen
Contacteer:

Bericht door Robbedoes » 22 feb 2011 19:13

Klaas, als je voor de auto staat aan de rechterkant tegen het schutbord, of Gerhart moet die ronde achterop je dashbord bedoelen.
Ik zou eerst naar de 3 stekkerblokken tegen het schutbord gaan kijken.
:cool:
Robbedoes

V8 Power Enthousiast.
Dodge B300 (Busje)(TE KOOP!),
Dodge M37B1
Dodge W200 Parts, all necessary parts in a row. (Te Koop)
Classic Dodge Parts, the right parts for your Classic Dodge. (Te Koop)

smoky joe
Berichten: 273
Lid geworden op: 17 sep 2007 20:45
Locatie: Nieuw Beerta
Contacteer:

Bericht door smoky joe » 22 feb 2011 19:24

Moi Rob

O die, nu weet ik het wel. (oud smerig en slechte contacten)

Hm is ook nog een klus om dat hele gebeuren een beetje op te knappen als mijn nieuwe :D cabine er dit jaar op komt.

Heb trouwens een hele dikke massa van accu naar chassis gemaakt toen hij niet wou starten.
Of moet cabine apart aan de massa?

Klaas
3 jaartjes rust

Afbeelding

Gerhart
Berichten: 1517
Lid geworden op: 14 mar 2001 19:56
Locatie: Sleeuwijk

Bericht door Gerhart » 22 feb 2011 21:00

Cabine en laadbak moeten allebei een aparte massa hebben.
Oorspronkelijk moet er vanaf de accu een massa-draad naar het chassis en naar de motor. Dan dus ook nog een massa-draad van chassis naar de cabine en van chassis naar de laadbak.
Gerhart

smoky joe
Berichten: 273
Lid geworden op: 17 sep 2007 20:45
Locatie: Nieuw Beerta
Contacteer:

Bericht door smoky joe » 23 feb 2011 19:08

moi

Hoe een dikke kabel is daar geschikt voor?

En moet die dan echt van accu helamaal naar achter.


Klaas
3 jaartjes rust

Afbeelding

Nawt
Berichten: 161
Lid geworden op: 28 jul 2010 09:16
Locatie: Peel en Maas

Bericht door Nawt » 23 feb 2011 19:16

Hoi Smokey,

Ik denk dat je iets te snel gelezen hebt.
Gerhart schreef nl: "massa-draad van chassis naar de cabine en van chassis naar de laadbak."

Dat is prima. Anders is het met 4 massa draden aan je accupool ook wel een beetje druk.

Dikte vanaf 60mm2.

smoky joe
Berichten: 273
Lid geworden op: 17 sep 2007 20:45
Locatie: Nieuw Beerta
Contacteer:

Bericht door smoky joe » 23 feb 2011 21:27

Moi

Ha ja even te snel gelezen inderdaad :D

Nou dat gaat wel lukken denk ik.

Klaas
3 jaartjes rust

Afbeelding

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten