Pagina 1 van 1

Geplaatst: 19 jan 2012 10:15
door Laurens
Hoi Dodgers....

Ik heb opeens geen verlichting meer aan de achterzijde van de dodge (geen remlicht en verlichting, maar de knipper lichten werken wel, dus de lampen kunnen niet stuk zijn).

Tevens werkt ook de dashbord verlichting opeens niet meer, en de linker knipperlicht indicator (rechts werkt wel gewoon).

Ik vermoed zelf een zekering, maar die onder het opbergvak in het dashbord zitten, zijn nog allemaal heel.


Even voor het beeld,

100 km gereden (nog 1 op 4,5 ook;), niets aan de hand.
Kom thuis, dodge op het pad...

's middags pak ik hem weer omdat ik de radio wilde inbouwen. Vanaf dat moment werkte de dashverlichting al niet meer...

na inbouwen van de radio ('s avonds) viel het op (maar vermoed dat ze het ook al niet deden) dat ook de remlichten en stadslichten aan de achterzijde niet werken, maar de knipperlichten dus wel. Ook werkt de nummerplaat verlichting niet meer.

Heeft iemand een idee of ergens anders nog zekeringen verborgen zitten, of wat dit aparte probleem veroorzaakt en hoe het opgelost kan worden...

bvd laurens

Geplaatst: 19 jan 2012 10:19
door zjeeraar
Ik zou als eerste even meten tot waar je nog wel spanning meet. Dus eerst het juiste draadje op de schutbordstekker zoeken en meten, als het daar ok is het kastje onder de cabine (in de chassisbalk) openen en daar meten, en tot slot meten of je bij je achterlicht zelf nog spanning hebt. Dan weet je in elk geval of je zekering/bekabeling nog ok is.

Geplaatst: 19 jan 2012 10:26
door Laurens
De bekabeling e.d. is ok

De knipperlichten achter (infeite gewoon je rem en gewone verlichting die aan en uit gaan)
werken wel, dus het moet iets anders wezen, zoals een zekering, of groep o.i.d.

Geplaatst: 19 jan 2012 12:23
door Laurens
Ik vond dit nog op het DTB web,

http://www.dtbweb.nl/cgi-bin....hl=dash

nu is het alleen nog de vraag,

weet iemand welke zekering bij de dashverlichting, en achterlampen hoort (schijnt dezelfde te zijn).
dus welke pos in het zekeringen blok

M.v.g. Laurens

Geplaatst: 19 jan 2012 17:14
door Henk_W200
Hoi Laurens,

Zo je verhaal te lezen is de kans groot dat je probleem in de lichtschakelaar zit.
Of een slechte verbinding aansluiting op de lichtschakelaar .

Zie ook http://www.dtbweb.nl/cgi-bin....akelaar




Edited By Henk_W200 on 1326989830

Geplaatst: 19 jan 2012 20:07
door beundehaas
heb het zelfde gehad, 2 losse draden boven op de licht schakelaar.

Geplaatst: 19 jan 2012 21:41
door Laurens
Probleem opgelost,

eerst de zekeringenkast nagekeken aangezien ik in die buurt met speakers aan de gang was geweest.
zekeringenkaste eff los, alle draden aangedrukt, en voila alles werkt weer..